Loading..
      < >

      Konserve Turşu

      Yiyecekleri uzun süre saklamak için geliştirilen konserve, 200 yıldan uzun süredir insanların hayatlarını kolaylaştıran bir yöntemdir. Konserve işlemi, bir üründen diğerine biraz değişebilir, ancak üç ana adım vardır; işleme, sızdırmazlık ve ısıtma. Soyulmuş, dilimlenmiş, doğranmış, çekirdeksiz, kemikli, kabuklu veya pişmiş gıdalar, cam veya teneke kutularda mühürlenir. Kutu veya kavanozlar, zararlı bakterileri öldürmek ve bozulmayı önlemek için ısıtılır. Bu işlemler yiyeceklerin rafa dayanıklı ve 1 yıldan daha uzun süre yemeye güvenli olmasını sağlar.

      Sağlıklı Konserve Gıdalar

      Dünyanın birçok yerinde güvenli, kaliteli yiyecek bulmak zordur oysa konserve yiyecekler, beslenmenize daha fazla yoğun gıda eklemek için pratik ve ekonomik yoldur. Konserve gıdalar, hangisinin tercih edileceğini biliyorsanız, sürekli olarak satın aldığınız taze yiyecekler kadar besleyici olabilir. Balık, et, sebze, meyve, salça, turşu veya hazır gıda konserve yiyeceklerin bir diğer ana faydası, raf ömürleridir. İnsanların yıl boyunca çok çeşitli yiyeceklere kolaylıkla erişebilmelerini sağlamaya yardımcı olur. Konserve ürünler, hazırlama süresini kısaltarak meşgul aşçılar için yemek yapmayı daha uygun hale getirir. Ayrıca konserve gıdalar birkaç yıl güvenli bir şekilde saklanabileceğinden ve genellikle minimum hazırlık süresi içerdiğinden, inanılmaz derecede uygun fiyatlıdırlar.

      Konserve Gıda Çeşitleri

      Hemen hemen her yiyecek konserve olarak muhafaza edilebilir. Ortak konserve yiyecekler; meyveleri, sebzeleri, baklagilleri, çorbaları, etleri ve deniz ürünlerini içerir. Konserve yiyeceklerin genellikle taze gıdalardan daha az besleyici olduğu düşünülür, ancak ne kadar sıkı bir şekilde paketlendiklerini göz önünde bulundurarak içerdikleri vitaminler ve mineraller, genellikle orijinal muadillerinden daha yoğundurlar. Aslında konserve gıdalar, önemli vitamin ve mineral kaynaklarıdır, çünkü konserve yöntemi bir gıda maddesinin çoğunu korur. Protein, karbonhidrat ve yağlar süreçten etkilenmez. A, D, E ve K vitaminleri gibi çoğu mineral ve yağda çözünen vitamin de korunur.


      İster canınız çektiğinde elinizin altında olmasını istediğiniz bir yaprak sarma, ister salatanıza ekleyeceğiniz bir ton balığı konservesi olsun, sağlıklı, hijyenik ambalajlarda muhafaza edilen konserve çeşitleri bulacağınız kategorimizde güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Burada sadece en taze ve kaliteli besinlerin seçilerek yüksek standartlarda üretildiği en iyi konserve markalarına yer veriyoruz.


      1 2 3 4 5 6 7 8 >